LANDIRENZO OMEGAS EVO OBD

ТНГ Системи и Компоненти

Систем LANDIRENZO OMEGAS EVO OBD

Multipoint injection LPG system

СО ПЛИМОНТ

ЗАШТЕДЕТЕ  НА ТРОШОЦИТЕ

ЗА ГОРИВО

СО ПЛИМОНТ

ПОМОГНЕТЕ И НА ЖИВОТНАТА ОКОЛИНА

СО ПЛИМОНТ

ОДЕТЕ КАДЕ И КОГА САКАТЕ

СО ПЛИМОНТ

ПАТУВАЈТЕ БЕЗБЕДНО

LANDIRENZO

OMEGAS EVO OBD

Автогасен систем од висока класа наменет за возила со мотори со 2, 3 и 4 цилиндри.

Компактната форма и малите димензии го прават погоден за вградување во најголемиот број на возила. Компонентите одбрани за овој модел на автогасен систем се меѓу најтивките и најефективните, кои гарантираат лесно инсталирање и висока фукционалност.

LANDIRENZO EVO OBD е подложен на строги испитувања за да гарантира максимален квалитет и долготрајност, како и беспрекорна работа на секое возило на автогасен погон. Притоа, сите компоненти се тестирани секоја одделно, но и заедно како целосен систем.

LANDIRENZO EVO OBD е наменет за возила со мотори со 2, 3 или 4 цилиндри, вклучителни и за возила со турбо мотори. Системот е компатибилен со најстрогите стандарди за издувни емисии (Euro 6). LANDIRENZO EVO OBD овозможува OBDII конекција преку K и CAN протоколите за потполна и точна дијагностика и калибрација на автогасниот систем.

         За сите         возила

Секоја улица и клима

      Поврзете се        со нас

100% Италијанска Технологија

ISO 9001
ISO TS 16949

     Гаранција 2     години

Како системот

работи

 

[su_tabs][su_tab title=”Компјутер LANDIRENZO EVO”] 

Компјутерот на автогасниот систем LANDIRENZO EVO OBD  ја сумира концепцијата на квалитет на Ландирензо. Неговите силни страни се сигурноста и прецизноста на функциите за само-калибрација кои овозможуваат брзо доополнување на калибрацијата на возилото. Достапна е и функцијата за вклучување на бензин во горивната мапа, доколку тоа е неопходно. Со  EVO OBD  може да се направи дијагностика и на бензиските инјектори како и поединечна дијагносткиа на функцијата на гасните инјектори. LANDIRENZO EVO OBD  е компатибилен со Landi Renzo Connect опцијата.
[/su_tab]

[su_tab title=”Испарувач Landirenzo LI02″] 

Испарувач Landirenzo LI02, модел кој е еден од најиспитаните производи на Landi Renzo. Се препорачува за автомобили со мотор до 150 кс. Landirenzo LI02 е едно-фазен дијафрагматски тип на испарувач, со внатрешен сигурносен вентил. Филтерот и вентилот за гас не се негови составни делови, што во голема мера го поедноставува монтирањето и тековното одржување.
[/su_tab]

[su_tab title=”Landirenzo Eco-Evo инјектор “]

Landirenzo Eco-Evo инјекторите се карактеризираат со прецизно и брзо вбризгување на ТНГ. Нивното време на реакција е 1.9 ms, а минимално време на отворање е 2.45 ms. Инјекторскиот реил е високо-технолошки производ изработен според новата технологија на Landi Renzo, со компакти димензии и мала тежина. Применетата технологија го продолжува векот на инјекторите дури и при работа со непрочистено гориво. Инјекторите се поставени во едно тело, а при сервисирање може да се репарира или заменува секој инјектор одделно.
[/su_tab]

[su_tab title=”LANDIRENZO EVO Контролно копче “]

Контролното копче  има неколку функции :
  • – покажува ниво на гас во резервоарот преку низа од лед диоди
  • – покажува на кое погонско гориво работи моторот (гас или бензин)
  • – служи како копче за избор на гориво (гас или бензин)
  • – дава звучна сигнализација при автоматско враќање на бензиски погон
  • – функција за интервентно стартување на моторот на гасен погон

[/su_tab]

[su_tab title=”Landirenzo  АТ 02 – Мултивентил”]

Landirenzo  АТ 02 – Мултивентилот е комплексна компонента составена од поголем број на механички делови. Се поставува на автогасниот резервоар.  Изработен е во согласниост со новите ECE 67R 01 стандарди и гарантираа максимална безбедност на автогасниот резервоар.
Неговите  функциии се:
  • – полнење и празнење на резервоарот
  • – мерење и покажување на ниво на гас во резервоарот
  • – сигурносни вентили кои реагираат при висок притисок на гас во резервоарот
  • – опција за ограничување на полнење на резервоарот до 80%

[/su_tab]

[su_tab title=”Автогасен резервоар”] 

Aвтогаснитe резервоари к тип АТИКЕР  се произведени со употреба на најсовремена технологија и со примена на сите актуелни стандарди за квалитет и безбедност.
Сите Атикер резервоари поседуваат “European Quality Sertificate ECE R 67-01” како доказ за исполнување на строгите ECE нормативи за безбедност кои ги пропишува Европската Унија.
Производството е во согласност со Системот за Управување со Квалитет ISO 9001: 2000, кој е активиран во сите фази, започнувајќи од набавката, преку производството до испораката. Принципите на стандардите за квалитет се применуваат  и на материјалите и на методите кои се употребуваат во процесот на производство.
Материјалот од кој се изработуваат резервоарите е челик кој поседува  DIN EN 10120 сертификат за квалитет.
Во повеќе фази на процесот на производство се изведува контрола на заваруваните места со рендгенски зраци.
Финално, секој готов  резервоар се испитува под хидростатски притисок, доколку резервоарот не го помине тестот истиот се уништува.

[/su_tab][/su_tabs]

Верзии

Дали знаете

колку може

да заштедите?

Колку километри поминува
вашето возило на литар гориво?

Колку километри
поминувате
за една година?

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 
Цена
Petrol/L

Цена
LPG/L

Споделете го овој систем на

Доколку сакате да добиете целосна понуда со останати избрани додатоци на вашето возило, ве молиме побарајте ни целосна понуда!

Потребна ви е помош
за наоѓање систем за вашето возило?