Услуги

[vc_row full_width=”stretch_row” font_color=”#ffffff” css=”.vc_custom_1493996879841{margin-bottom: 0px !important;padding-top: 110px !important;padding-bottom: 130px !important;}”][vc_column width=”1/6″ el_class=”facts”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/6″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

УСЛУГИ

 

Во Плимонт можете да ги добиете следните услуги:

 • вградување на автогасни (LPG) уреди во возила со карбураторски мотор
 • вградување на автогасни (LPG) уреди во возила со моно-инџексион тип на мотор
 • вградување на Секвенционални автогасни (LPG) уреди во возила со мулти-поинт инџексион тип на мотор
 • вградување на Direct Injection автогасни (LPG) уреди во возила со мотор со директно вбризгување (FSI, TSI, GDI, VTI, TCE, Di-Si, Direct)
 • вградување на автогасни метански (CNG) уреди во возила со мулти-поинт инџексион тип на мотор
 • вградување на Dual-Fuel автогасни уреди во возила со дизел мотор во LPG и CNG варијанта.
 • дијагностика и отстранување на проблеми на автогасни уреди
 • тековно одржување на автогасни уреди
 • калибрација (штелување) на автогасни уреди
 • замена на филтри
 • замена на мембрани
 • замена на резервоар
 • замена на мултивентил
 • продажба на резервни делови за автогасни уреди
 • продажба на филтри и течност за заштита на вентили
 • изготвување документација за автогасни уреди
 • организирање атестен преглед на возило со вграден автогасен уред
 • дијагностика и отстранување на проблеми на возилото
 • замена на моторно масло
 • замена на свеќици
 • замена на филтри

Плимонт обезбедува одржување и сервисирање кои се однесува на:

 • системите вградени во Плимонт кои се во гарантен рок и на системите кои повеќе не се во гарантен рок,
 • системите кои не се вградени во Плимонт, а за кои Плимонт поседува соодветен софтвер и опрема

За автогасните системи од својата продажна програма, Плимонт обезбедува гарантен рок од 1 до 3 години, без ограничување на број на поминати километри, и кој ги опфаќа сите компоненти на автогасниот систем и квалитетот на извршеното вградување.

Одржувањето на автогасните уреди се изведува преку редовни контроли на исправноста и сервисирање на определени сервисни интервали определени од производителот на автогасната опрема.

Плимонт поседува најсовремена опрема за дијагностика и отстранување на сите проблеми, недостатоци и дефекти кои можат да настанат на самите системи, независно дали се работи за механички проблем, проблем во електрична инсталација или софтверски проблем.

Обезбедени се сите потребни резервни делови за автогасните уреди од продажната програма на Плимонт.

За своите корисници Плимонт обезбедува стручни информации и совети потребни за одржување и сервисирање на автогасни уреди и возила во кои е вграден автогасен уред.

Сите возачи кои размислуваат за поставување на автогасен уред во своето возило можат да се обратат во Плимонт за совети околу компатибилноста на возилото за конверзија на плински погон и околу изборот на оптимален автогасен систем.

 

[/vc_column_text][/vc_column_inner]