LANDIRENZO OMEGAS 4.0

ТНГ Системи и Компоненти

Систем LANDIRENZO OMEGAS  4.0

Multipoint injection LPG system

СО ПЛИМОНТ

ЗАШТЕДЕТЕ  НА ТРОШОЦИТЕ

ЗА ГОРИВО

СО ПЛИМОНТ

ПОМОГНЕТЕ И НА ЖИВОТНАТА ОКОЛИНА

СО ПЛИМОНТ

ОДЕТЕ КАДЕ И КОГА САКАТЕ

СО ПЛИМОНТ

ПАТУВАЈТЕ БЕЗБЕДНО

LANDIRENZO

OMEGAS  4.0

LANDIRENZO OMEGAS 4.0 инкорпорира  висококвалитетна технологија со која се оптимизираат расходите и враќањето на инвестицијата. Тоа е систем од новата генерација, опремен со OBD адаптација, која ги изведува корекциите во реално време, спрема техничките барања на автомобилот.

LANDIRENZO OMEGAS 4.0 ги поседува следните карактеристики:

– Високотехнолошки компоненти, произведени и тестирани во Италија

– Компјутерски модул, кој прецизно ја упавува работата на инјекторскиот реил, и овозможува прецизно дозирање на гориво при различни режими на оптеретуваање.

– Самодијагностика на системот со сигнализација  и покажување на нивото на горивото

– Подобрена технологија на инјекторскиот реил за поголема издржливост во комплицирани услови на експлоатација.

– OBD адаптацијата ја корегира горивната смеса во реално време и ја намалува потрошувачката на гориво.

– Оптимален систем за автомобили со Еуро 5 и Еуро 6 стандард на издувни гасови

         За сите         возила

Секоја улица и клима

      Поврзете се        со нас

100% Италијанска Технологија

ISO 9001
ISO TS 16949

     Гаранција 2     години

Како системот

работи

 

[su_tabs][su_tab title=”Компјутер LANDIRENZO OMEGAS 4.0″] 

Компјутер (Електронска Контролна Единица) Новата Landirenzo Omegas 4.0 електронска контролна единица со посебно изработно алуминиумско куќиште(IP54) е дизајнирана да се интегрира со електрониката на последните генерации на Euro 4, Euro 5 и Euro 6 возила.
 • – ги превзема и ги следи бензиките контролни информации за да изврши калибрација на гасниот систем
 • – го компензира варирањети на квалитетот и составот на автогасот
 • – поседува Real-Time OBD II конекција, со која се адаптира и корегира горивната меса во реално време за оптимална работа на моторот на гасен погон
 • – со Omegas 4.0 овозможено е да се дијагностицира конекцијата со бензиските инјектори, да се прави индивидуална дијагностика на секој гасен инјектор и по потреба да се изведе делумно вбизгување на бензин.
 • – опремена со софтверски стратегии за најновите типови на мотори: Start & Stop, Valvetronic,Weakening on Mazda, Тurbo…
 • – Landirenzo Omegas 4.0 електронска контролна единица може да контролира мотори со 2, 3 и 4 цилиндри

   

[/su_tab]

[su_tab title=”LANDIRENZO LI10 TURBO ИСПАРУВАЧ (РЕДУКТОР)”] 

LANDIRENZO LI10 е едно-фазен компензативен тип на редуктор / испарувач со топлотен разменувач вода/гас, внатрешен сигурносен вентил и соленоиден вентил со вграден филтер. LI10 редукторот е наменет за мотори со сила до 160 kw и е посебно подготвен за инсталирање на мотори со Турбо компресор
[/su_tab]

[su_tab title=”Landirenzo Eko-Evo GIRS 12 инјектор “]

Во овие инјектори  инкорпорирана е новата FEM-технологија на Landirenzo. Дизајнирани се да постигнуваат висока брзина на реакција, што овозможува добро да фукционираат на различни типови на возила, вклучително и на возила со мотори со комплицирана електроника и голема моќност. Задржани се главните карактеристики на Landirenzo Eko/Evo  серијата, тивка работа и отпорност кон нечистотиите во автогасот.

 

[/su_tab]

[su_tab title=”LANDIRENZO OMEGAS 4.0 Контролно копче ИНДИКАТОР “]

Електронски контролен модул, максимално адаптибилен за поефективна интеграција на сите типови на шалт-табли, кој ги има следните функции:
 • – избор на гориво гас/бензин и мониторинг на горивото кое во моментот е во употреба преку 2 ЛЕД  диоди
 • – мониторинг на нивото на гас во резервоарот преку 5 ЛЕД диоди со адаптибилен интензитет.
 • – дава звучна сигнализација при автоматско враќање на бензиски погонадаптибилен акустичен сигнал (buzzer) кој се огласува кога системот го враќа работењето на моторот на бензиски погон, во ситуации кога притисокот на плинот е пренизок или заради забележана неисправност на гасниот уред

[/su_tab]

[su_tab title=”Landirenzo  АТ 02 – Мултивентил”]

Landirenzo  АТ 02 – Мултивентилот е комплексна компонента составена од поголем број на механички делови. Се поставува на автогасниот резервоар.  Изработен е во согласниост со новите ECE 67R 01 стандарди и гарантираа максимална безбедност на автогасниот резервоар.
Неговите  функциии се:
 • – полнење и празнење на резервоарот
 • – мерење и покажување на ниво на гас во резервоарот
 • – сигурносни вентили кои реагираат при висок притисок на гас во резервоарот
 • – опција за ограничување на полнење на резервоарот до 80%

[/su_tab]

[su_tab title=”Автогасен резервоар”] 

Aвтогаснитe резервоари к тип АТИКЕР  се произведени со употреба на најсовремена технологија и со примена на сите актуелни стандарди за квалитет и безбедност.
Сите Атикер резервоари поседуваат “European Quality Sertificate ECE R 67-01” како доказ за исполнување на строгите ECE нормативи за безбедност кои ги пропишува Европската Унија.
Производството е во согласност со Системот за Управување со Квалитет ISO 9001: 2000, кој е активиран во сите фази, започнувајќи од набавката, преку производството до испораката. Принципите на стандардите за квалитет се применуваат  и на материјалите и на методите кои се употребуваат во процесот на производство.
Материјалот од кој се изработуваат резервоарите е челик кој поседува  DIN EN 10120 сертификат за квалитет.
Во повеќе фази на процесот на производство се изведува контрола на заваруваните места со рендгенски зраци.
Финално, секој готов  резервоар се испитува под хидростатски притисок, доколку резервоарот не го помине тестот истиот се уништува.

[/su_tab][/su_tabs]

Верзии

Дали знаете

колку може

да заштедите?

Колку километри поминува
вашето возило на литар гориво?

Колку километри
поминувате
за една година?

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 
Цена
Petrol/L

Цена
LPG/L

Споделете го овој систем на

Доколку сакате да добиете целосна понуда со останати избрани додатоци на вашето возило, ве молиме побарајте ни целосна понуда!

Потребна ви е помош
за наоѓање систем за вашето возило?